Kürk Mantolu Madonna Filmi: Raif Efendi'nin Hikayesi

  • Admin
  • 03 Ekim 2024 19:10

Kürk Mantolu Madonna Filmi Hakkında


Kürk Mantolu Madonna Filmi Hakkında

Kürk Mantolu Madonna filmi, edebiyatımızın önemli eserlerinden birinin sinemaya uyarlanmasıyla merakla bekleniyor. Alman ve Türk ortak yapımı olan bu film, başrol karakteri Raif Efendi’ye hayat verecek oyuncu için ülkemizin en yetenekli aktörlerinden biri olan Salih Bademci’ye teklif götürüldü. Mert Dikmen’in kaleme aldığı senaryonun, Enes Ateş tarafından yönetilmesi planlanıyor. Bademci’nin senaryoyu beğenerek imza aşamasına geldiği öğrenildi.

Filmin yapım süreçleri Fikri Harika Prodüksiyon, Tme Films ve CAB Film ortaklığıyla yürütülüyor. CAB Film, daha önce Grimme ödüllü Netflix orijinal dizisi German Genius gibi projelere imza atmış bir Alman yapım firmasıdır. Film, aralık ayında çekimlerine başlamayı planlıyor.

10 aylık titiz bir hazırlık sürecinin ardından, filmin başrol kadın karakterinin kim olacağı ise hâlâ belirsizliğini koruyor. Film, 1920'ler Almanya'sı ve 1940'lar Türkiye'si olmak üzere iki farklı zaman diliminde geçecek. Almanya sahneleri ise Babelsberg Studio’da çekilecek.


Kürk Mantolu Madonna Filmi: Raif Efendi'nin Hikayesi

1943 yılında yayımlanan ve Türk edebiyatının en değerli eserleri arasında yer alan Kürk Mantolu Madonna kitabından uyarlanan bu film, izleyicilere çok dokunaklı bir aşk hikâyesi sunmayı vaat ediyor. Kitapta, içine kapanık, melankolik ve dış dünyaya uyum sağlamakta zorlanan Raif Efendi’nin, sevmediği bir kadınla evlenmesi ve Berlin’deki gençlik yıllarında yaşadığı aşkın yarattığı kırılma noktasının hüzünlü hikâyesi, genç iş arkadaşı Rasim’in gözünden anlatılıyor.


Kürk Mantolu Madonna Filmi: Raif Efendi'nin Hikayesi

Önerilen Yazı: Kürk Mantolu Madonna’nın dizi projesi planı değişti, filmi çekilecek.

Yorumlar (0)

wave

Yorum Bırak

wave

Arama Yapabilirsin