Aydan Şener, 'Kadına Dair' Kitabı ile Kocaeli Kitap Fuarı'nda Okurlarıyla Buluştu

  • Admin
  • 07 Ekim 2024 11:14

Aydan Şener Kitap Fuarında Okurlarıyla Buluştu


Aydan Şener Kitap Fuarında Okurlarıyla Buluştu

Aydan Şener, 14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda ilk kitabı "Kadına Dair" için düzenlenen imza gününde okuyucularıyla bir araya gelerek duygusal anlar yaşadı. Etkinlik, Şener’in katılımcılarla gerçekleştirdiği samimi bir söyleşi ile başladı. Tüm alanı dolduran hayranları, ünlü sanatçının her bir cümlesini dikkatle dinlerken, ona yönelttikleri sorularla da büyük bir ilgi gösterdiler.

Şener, "Kadına Dair" adlı ilk kitabının yazılış hikayesini paylaşarak, yazma sürecine dair önemli bilgiler verdi. Bir katılımcının, "Bir kitap yazma projeniz daha olacak mı?" sorusu üzerine, "Daha önce benim yazdığım hikayeler senaryolaştırıldı ve sahneye taşındı. Şimdi bir roman yazmayı düşünebilirim, neden olmasın?" şeklinde yanıt verdi. Bu, onun edebiyat dünyasında da yer alabileceğinin sinyallerini verdi.


Aydan Şener, 'Kadına Dair' Kitabı ile Kocaeli Kitap Fuarı'nda Okurlarıyla Buluştu

Günümüz dizileri hakkında görüşlerini de paylaşan Aydan Şener, "Hepsini izleme fırsatım olmuyor ama son dönemlerde 'Deha' dizisini takip ediyorum. Aras Bulut İynemli, Taner Ölmez ve Uğur Polat gibi oyuncuları beğeniyorum. Günümüz dizilerinin çoğu, eski film ve dizilerin veya Yeşilçam’ın farklı uyarlamaları gibi. Süreleri oldukça uzun olduğu için çalışma koşulları da zorlaşıyor. Ancak hoşlanmadığım bir durum var; günümüz dizilerinde aşırı bağırış ve çağırış olması." diyerek genç oyunculara, "Üç Kız Kardeş" dizisinde, "Neden bu kadar bağırıyorsunuz?" diye sorduğunda, "Yönetmen böyle istiyor," yanıtını aldığını belirtti.

Şener, ayrıca şiddet içeren içeriklere olan eleştirisini şu sözlerle dile getirdi: "Çetelerin, silahların ve mafyaların olduğu dizileri sevmiyorum. Bu tür yapımların, şiddetin artmasında rol oynadığını düşünüyorum. İyi örnekler olmadıklarını belirtmek isterim."


Aydan Şener, 'Kadına Dair' Kitabı ile Kocaeli Kitap Fuarı'nda Okurlarıyla Buluştu

Kadın cinayetleri konusuna da dikkat çeken Aydan Şener, "Burada kadına dair her şeyi konuşuyoruz ama maalesef kadına dair olan bir diğer gerçek, var olma mücadelesi. Tüm bu yaşananları lanetliyorum. Bu ülkede olan her şey, kadınlara, çocuklara ve hayvanlara oluyor. Caydırıcı cezaların verilmesini ve yasaların titizlikle uygulanmasını istiyoruz." diyerek, toplumsal bir meseleye de parmak bastı.

Önerilen Yazı: Can Yaman’lı El Turco Gain’de yayınlanacak.

Yorumlar (0)

wave

Yorum Bırak

wave

Arama Yapabilirsin