Afife Jale'nin İlham Verici Hayatından: "Afife" Oyunu Prömiyerini Yaptı

  • Admin
  • 03 Ekim 2024 19:08

Afife Jale'den İlham Alan "Afife" Oyunu Sahnelendi


Afife Jale'den İlham Alan

Tiyatro sahnesine adım atan ilk Müslüman kadın olarak tarihe geçen Afife Jale'nin ilham verici hayatından esinlenerek hazırlanan "Afife" adlı oyunun prömiyeri gerçekleşti. Biletleri satışa çıkar çıkmaz tükenen bu özel gösterim, ünlü isimlerin katılımıyla büyük bir ilgi topladı. Oyun, özellikle cesur kadınların hikayesine ışık tutarak, toplumsal normlara karşı bir duruş sergiliyor.


Afife Jale'nin İlham Verici Hayatından:

Demet Evgar'ın başrolünde yer aldığı oyunun yazarı Selin Cankı Ceylan, müziklerini ise Tuluğ Tırpan üstleniyor. Demet Evgar, duayen tiyatrocu Haldun Dormen'e teşekkürlerini sunarak, onun katkılarının önemine vurgu yaptı.


Afife Jale'nin İlham Verici Hayatından:

Oyunda, Demet Evgar’a Tilbe Saran, Necip Memili, Bora Akkaş, İdil Sivritepe, Bedir Bedir, Orkuncan İzan, Bilge Çınar, Öyküsu Okur, Basma Seiba, Ekremcan Arslandağ, Atılgan Gümüş, Alize Çalık, Hande Yılmazer ve Dila Yağcı gibi yetenekli oyuncular eşlik ediyor.


Afife Jale'nin İlham Verici Hayatından:

Prömiyere katılan ünlü isimler arasında ise Haldun Dormen, Cem Yılmaz, Serkan Keskin, Hatice Aslan, Hande Ataizi, Ayşegül Aldinç, Enis Arıkan, Nilperi Şahinkaya, Uraz Kaygılaroğlu, Selin Şekerci, Bige Önal, Alina Boz, Selen Öztürk, Ecem Özkaya, Hasibe Eren, Elit Andaç Çam, Koray Candemir, Yağızcan Konyalı, Pelin Akil ve Anıl Altan gibi birçok isim yer aldı. Prömiyerin sonunda, oyun ekibi uzun süre ayakta alkışlandı.

Büyük ilgi gören "Afife" oyunu, kadının sahneye çıkmasına ve toplum önünde yer almasına yönelik yasaklara karşı bir başkaldırı niteliği taşıyor. Oyun, çağdaş bir yorum ile izleyicileri düşündürmeyi ve etkilemeyi hedefliyor. "Afife", 22 Eylül, 20-21 Ekim, 4-5-13-14 Kasım tarihlerinde tekrar tiyatroseverlerle buluşacak.

Önerilen Yazı: Rekabet Kurulu’nun yeni hedefi oyunculuk ajansları

Yorumlar (0)

wave

Yorum Bırak

wave

Arama Yapabilirsin